• TEL  +90 232 853 28
  • E-MAIL  info@ozbirdoner.com.tr

ÖZBİR DÖNER

2004’te Pınarbaşı’nda kurulan tesislerde üretime başlayıp, hazır döner sektörüne giren Özbir Döner; prensip sahibi tavrı ve taviz vermediği ilkeleriyle adım adım büyüyerek, hazır döner sektöründe bugün öncü konumda olmayı başaran bir firmadır. Kültürümüzün vazgeçilmez lezzeti olan döneri, sağlıklı, kaliteli şekilde üretmek ve düzenli hizmet vermek, bu büyümenin en temel unsurudur. Bu ilkelere sadık kalarak sektörde lider konuma gelen Özbir Döner, yapımı 2016 başında tamamlanan Torbalı’daki modern üretim tesislerinde, 2000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 3000 metrekare alana sahiptir.

Bu devasa alan, günlük 30 tonluk üretim kapasitesini kalite ve güvenceyle buluşturmakla kalmamış, kullandığı üst düzey teknolojiyle başarıya bir kez daha ev sahipliği yapmıştır. Üretim tesislerinin bir diğer özelliği ise kırmızı et ve beyaz et üretim sürecinin birbirinden bağımsız, ayrı olmasıdır.

Beyaz et üretim sürecinin kusursuz olması için tüm adımlar dikkatle atılır. Ham madde temininde Türkiye’nin en kaliteli markalarından, veteriner hekim kontrolü ile ürünler alınır. Özenle alınan etler, +4 °C’de dinlendirilip, otomatik sıyırma makinesiyle kemiklerinden sıyrılır. Dönerlik hale getirildikten sonra, özel baharatlarla son teknoloji ürünü tamburlarda soslanır ve dinlenmeye bırakılır. Ustalar, döner takma bölümünde 5 ila 250 kilo aralığında, istenilen gramajda döneri takar, buradan özel araçlarla -40 °C’deki şok ünitesine geçilir. Ayrıca, günlük üretim kapasitesi 5 ton olan pişirme ünitesinde kesilen ürünler banda aktarılır. Banttan tünel buzluğa girerek 0° C’ye gelen ürünler çok kefeli terazi ile el değmeden tartılır ve tam otomatik paketleme makinesi ile paketlenir. Şoklanıp paketlenerek hazır hale getirilen bütün beyaz et grubu ürünler, -18 °C’de soğuk hava deposuna alınır. Ürünler tüm tazeliği ve kalitesiyle sevkiyata hazır hale gelir. -18 °C özel Frigolu araçlarla soğuk zinciri bozulmadan son noktaya sevk edilir.

Kırmızı et bölümünde de benzer bir süreç izlenir. Ege Bölgesi’nin en kaliteli firmalarından sipariş edilen dana karkas et ürünleri, veteriner hekim kontrolünde titizlikle incelenip monoray sistemle, sıcaklığı +4 °C olan dinlenme odasına alınır. Bekleme işleminin ardından sıyırma bölümünde uzman kasaplar tarafından kemiklerinden ayrılan etler, et açma makinelerinde inceltilir. Ardından, Özbir Döner’in özel baharatlarıyla soslanıp, tekrar dinlenmeye bırakılır. Bu aşamada et, kıyma döner yapılacaksa, kıyma makinesinden geçirilip sinirlerinin ayıklanması gerekir. Özel karıştırıcıya alınan ürünler, döner takma bölümünde son halini alır. Tüketime hazır hale gelen ürünler -40 °C’de şok ünitesinde şoklanıp -18 °C’de soğuk hava deposuna alınır. Sevkiyat ise yine -18 °C olan Frigolu araçlarla gerçekleşir.

Sürecin tamamlanması için kalite kontrol sisteminden geçilir ve bütün analizler uzman laboratuarlarda dikkatle gerçekleştirilir. Bu da gösteriyor ki, Özbir Döner’in üretim sürecini, kalite, sağlık ve güvenlik yönetmektedir. Son teknoloji üretim araçları, Türkiye’nin tüm bölgelerine yetecek üretim kapasitesi, kalite kontrol sistemi ve işini yapmadaki özverisiyle Özbir Döner, büyümeye devam etmektedir.

GÜVENİLİR TAT

TAZE ÜRÜNLER

HIZLI TEDARİK

KALİTELİ ÜRETİM

GÜVENLİ HİZMET

LEZZETLİ DÖNER

İzmir/Bornova/Işıkkent’teki yeni ve modern tesisinde, Özbir Birekul markasıyla ISO standartlarına uygun olarak üretimine devam etmektedir. Şirket, kaliteli ve güvenilir bir çizgi yakalamak amacıyla düzgün işleyen bir sistem kurulmasını öncelikli amaç edinmiştir. Gelinen noktada ISO 9001:2008 ve ISO 22000:2005 kalite güvence sistem belgeleriyle markanın kalitesi tescillenmiştir.

Özbir Döner Tesisleri’nde kalite standartlarının korunması hususu, verilen eğitimlerden geçmektedir. Hijyen konusu, sürekli olarak verilen uygulamalı eğitimlerle pekiştirilmekte ve korunmaktadır. Üretimler Türk Gıda Kodeksi’ne uygun yapılmaktadır. Gıda sicil sertifika ve belgelerini almış olan firmalarla çalışılmaktadır. Yasal zorunluluğu da olan, kırmızı ve beyaz etin tamamen ayrı üretim alanlarında üretilmesi ilkesine uyulmaktadır.

İLETİŞİM

ADRES

29 Ekim Mh. Balkan Cd. Balkan Sk. No:31/1 Yazıbaşı / Torbalı / İzmir

TEL
FAX

+90 232 853 28

+90 232 853 28

MAIL

info@ozbirdoner.com.tr